מתכונים

עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות

עוף צלוי בבירה, שחום ופריף, מוגש עם בצלצלים והמון פטריות

 | אוכל טוב | פורסם 30/08/13 15:22:46
עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות (צילום: בני גם זו לטובה ,אוכל טוב)צילום: בני גם זו לטובה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר בשרי
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים

לתערובת התבלינים:

  • כפית תימין
  • כפית רוזמרין
  • קליפה מגורדת משני לימונים
  • כף מלח
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 כפות שמן
  • 250 מ"ל בירת חיטה

לעוף:

  • עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)
  • מלח
  • 10 בצלי שאלוט שלמים
  • מעט שמן, לטיגון
  • כף סוכר
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
  • פטריית פורטובלו אחת גדולה, חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • קורט אבקת שום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.

3. ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.

4. מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.

5. כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.

6. אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.

7. אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.

8. לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס

בלי להגזים - מדובר בקציצות האפויות הכי טעימות שיצא לנו לאכול. עד כדי כך, שאפשר לוותר על הרוטב וליהנות מהן כמו שהן

יוחנן, חנות אוכל גורמה | פורסם 08/12/13 06:54
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס(יוחנן, חנות אוכל גורמה)
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר בשרי
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (10 מנות):

לרוטב:

  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3 בצל פרוס לחצי טבעת
  • 3 גזר פרוס לחצי טבעת
  • זוקיני ירוק פרוס לחצי טבעת
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 כפות ג'ינג'ר כתוש
  • כף מחית קארי ירוק
  • 3 פחיות קרם קוקוס (לא "נוזל קוקוס" שהוא דליל יותר)
  • כף מלח
  • כף אבקת קארי צהוב

לקציצות:

  • 1 ק"ג הודו טחון
  • 2 ביצים
  • 200 גרם פירורי לחם
  • 1 גזר מגורד
  • 2 קישוא מגורד
  • 3 בצל בינוני מגורד
  • כף שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כוסברה טחון
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 2 שיני שום כתושות

לקישוט:

  • טבעות בצל ירוק

אופן ההכנה:


1. מכינים את הרוטב: מאדים מעט את הבצל והגזר בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר וממשיכים לאדות כ-2 דקות.

2. מוסיפים את קרם הקוקוס, הקארי הירוק והצהוב, המלח והזוקיני, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

3. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים כ-50 כדורי בשר. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות) למשך 10 דקות (כדאי לסובב את התבנית לאחר 5 דקות לקבלת השחמה אחידה).

5. לפני ההגשה מכניסים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה.

* אין להרתיח את הרוטב לאורך זמן מאחר והוא עלול "להישבר", כלומר שהשומן ייפרד מהנוזלים והרוטב יאבד את מרקמו וטעמו הטוב.

6. מקשטים עם בצל ירוק ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה